Hoe meet ik de armbandlengte op?

Het makkelijkst is om een flexibel meetlint voor kleding te gebruiken. Daarnaast kun je met behulp van een lintje en een lineaal ook je armbandmaat bepalen. We leggen hieronder uit hoe je dat doet.

Armband, schaar en meetlint

Meet een armband op die prettig zit

Het klinkt te makkelijk voor woorden, maar we noemen het toch even... De eenvoudigste manier is een armband lengte meten die je prettig vind zitten. De lengte van de armband in centimeters is dan de armband maat die je wilt bestellen. Deze manier is ook handig als je een armband cadeau wilt doen. Je 'leent' dan even een armband van diegene die de armband gaat dragen.

Meetlat en armband

Meet je pols op en voeg daar een aantal centimeter aan toe.

Deze manier hebben we aan het begin van het artikel besproken. Het meten van je pols gaat het makkelijkst met behulp van een meetlint uit de naai garinturen. Sla deze om je pols, net achter het knokkeltje. De omtrek die je meet is je polsmaat. Daarna tel je afhankelijk van het gewenste draagcomfort een aantal centimeter bij deze lengte op. Voor een nauw sluitende armband is dat 1,5 cm, voor een normaal zittende armband 2,5 cm en voor een lekker ruim zittende armband 3,5 cm.

Armband en meetlint

Je kunt ook eventueel een lint om je pols slaan, deze markeren en daarna opmeten met een vaste lineaal. Je past daarna dezelfde maten toe als hierboven beschreven.

Hoe ontdek je de juiste maat voor heren armbanden online?

Het is het beste om je pols te meten net boven het polsbotje, zoals hier te zien is. Daar tel je vervolgens 2 cm bij op. Een herenarmband moet namelijk niet te strak zitten.

Pols met meetlint

De pols op de foto is 21 cm. Voeg je daar 2 cm bij dan moet je armband dus 23 cm zijn.

Als je niet in staat bent om de pols te meten, bijvoorbeeld als je een armband voor een man wilt bestellen als verrassing, dan vind je hier enkele gouden regels.

  • 21.5cm of 8 1/2 inch = Geschikt voor een kleine mannenpols
  • 22.8 cm of 9 inch = Geschikt voor een middelgrote mannenpols
  • 24 cm of 9 1 /2 inch = Geschikt voor een grote mannenpols